Home Staging Friis og Moltke hus

Et projekt med Home Staging med henblik på salg (læs mere om Home Staging under slideshowet)

HVAD  ER HOME STAGING?

Konceptet Home Staging er en samling af flere teknikker, der tilsammen fremhæver og gør en bolig mere atraktiv for fremtidige mulige købere. Home Staging betyder bogstaveligt talt, at boligen bliver iscenesat.

Disse teknikker blev udviklet i USA for circa 30 år siden og er idag udbredt til det meste af Europa og er meget brugt i lande som England, Sverige og Frankrig.

Målet med Home staging er at sætte boliger istand så de kan blive solgt så hurtigt som muligt og til den bedst mulige pris.

HOMESTAGING BESTÅR AF FØLGENDE :

  • Gøre boligen mindre personlig
  • Rydde op
  • Give plads
  • Gøre rent
  • Reparere
  • Organisere rummene og gøre boligen mere harmonisk

Arbejdet for en Home Stager er at bruge disse teknikker for at fremhæve de positive ting og minimere boligens svagheder.

Det gælder ikke om at gemme nogle defekter, men derimod ordne dem.
Det gælder heller ikke om at dekorere en bolig, da dekoration er meget personligt.

Målet med Home Staging er at neutralisere boligen og gøre den hyggelig, så de fleste købere føler sig godt tilpas under besøget.

HVORFOR BRUGE HOME STAGING?

De fleste købere, som besøger en bolig har for det meste svært ved at se sig selv i en bolig fyldt med ejerens personlige ejendele og en meget personlig indretning, og vælger derfor til sidst ikke at give et tilbud.
Derfor er det fundamentale princip af konceptet Home Staging, at gøre boligen mindre personlig, så den bliver atraktiv for et bredere publikum og flere kunder kan se sig selv bo i denne bolig fra de første minutter, de besøger den.

For at sælge sin bolig når tilbuddene ikke vælter ind og de mulige købere er meget krævende, skal man fremhæve den fra de andre boliger der er til salg.

Boliger som ikke er i perfekt stand bliver som regel skydeskive for dårlige tilbud med meget nedsat pris, som i mange tilfælde ender med et nedslag på op til 15%.

Hvorimod en bolig, der har gennemgået et Home Staging forløb, sætter grænser for hvad kunden kan bede om i nedslag på prisen, da der ikke er noget at kristisere og derfor kan sælges til den rigtige pris.

Takket være Home Staging kan boligen sælges hurtigt og til den bedste pris.

HVILKEN SLAGS BOLIGER EGNER SIG TIL HOME STAGING?

Home Staging egner sig til alle slags boliger, uanset om det er prívate hjem eller kontorer, store eller små, huse eller lejligheder, nye eller gamle, moderne eller klassiske, til salg eller til udlejning.

Man kan bruge Home Staging til alle typer boliger som tilbydes på markedet til enten salg eller udlejning med henblik på at øge muligheden for at finde en interesseret kunde hurtigst muligt og opnå den bedste salgspris.

HVORFOR HENVENDE SIG TIL EN HOME STAGER?

Selvom teknikkerne for Home Staging ser nemme ud, er det mange gange svært at bruge dem og svært at kunne se mangler eller defekter i sin egen bolig, og være neutral som ejer, hvis man har boet der i mange år. 

Derfor er det bedre at en udenforstående og professionel person giver sin neutrale mening og kan hjælpe ejeren til at øge værdien af boligen.

Udførelsen af Home Staging i en bolig tager tid og en Home Stager med erfaring opnår målet meget hurtigere end en ejer der prøver at bruge disse teknikker for første gang.

Tvivl ikke om at bruge en professionel. Så kan tiden bruges på at klargøre flytningen til den nye bolig, medens udførelsen af Home Staging og salget er i gang.